Yatırımcılar Kredi Çekip, Bu Altcoin’lerden Alıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Yatırımcılar Kredi Çekip, Bu Altcoin’lerden Alıyor!.

DebtHammer tarafından yakın vakitte yapılan bir anket, ABD’deki ferdi yatırımcıların altcoin satın almak için kredi çektiğini ve faturalarını ödemediğini gösteriyor.

ABD’li yatırımcıların neredeyse dörtte biri kripto satın almak için kredi kullandı

DebtHammer tarafından yakın vakitte yapılan bir ankete nazaran, ABD’deki çok sayıda ferdi yatırımcı kripto para satın almak için çoklukla fahiş faiz oranlarıyla kredi aldı. Bu çeşit yatırımcıların yarısından fazlası para şuan ziyanda. DebtHammer, kripto yatırım alışkanlıklarını ve esasen borçlu ülkeyi nasıl etkilediklerini öğrenmek için ABD’de 1.500’den fazla bireyle anket yaptı.

 

Altcoin yatırımları için kredi tercihi

Anket, kripto yatırımcılarının %21’den fazlası kripto yatırımlarını ödemek için kredi kullandığını gösteriyor. Ferdî krediler, yatırımcılar ortasında en tanınan seçenek üzere görünüyor. İştirakçilerden %15’inden fazlası kripto alımlarını finanse etmek için kredi kullanıyor. Birçoğu ayrıyeten kripto almak için maaş günü kredileri, tapu kredileri, ipotek refinansmanları, konut sermayesi kredileri ve hatta kalan öğrenci kredisi fonlarını kullandı.

Yatırımcılar

Maaş günü kredisi kullanan yaklaşık 10 yatırımcıdan 1’i bunu kripto para satın almak için kullandı. Ankete nazaran, birçok kriptoya yatırım yapmak için 500 ila 1000 dolar ortasında borç aldı. Bununla birlikte, DebtHammer’daki araştırmacılar, borç alınan küçük ölçüye karşın bunların riskli satın alımlar olduğunu kaydetti. Zira maaş günü kredileri ortalama %400 APR civarında.

Kredi ile altcoin satın alan yatırımcıların %15’den fazlası iflası eşiğinde

Kripto satın almak için kredi kullanan ferdî yatırımcılar, satın alımlarının her vakit verimli olmadığını söylüyor. Ankete katılanların yaklaşık %19’u kripto yatırımları nedeniyle en az bir faturayı ödemekte zorlanıyor. Öbürleri yaklaşık %15’i tahliye, haciz yahut otomobile el konulmasından kaygı ettiklerini söylüyor.

 

Yatırımcıların nakit kahrı olduğunda kripto para satın almalarının tek yolu krediler değil.

Kripto yatırımları için kredi kartları da kullanılıyor

Ankete nazaran, iştirakçilerin %35’inden fazlası kripto satın almak için kredi kartı kullandığını söyledi. Ödünç alınan paranın tamamı yalnızca bir avuç kripto para ünitesine gitti. Anket, iştirakçilerin yarısından fazlası (%54) ödünç alınan parayı Bitcoin (BTC) satın almak için kullanıyor. Dogecoin (DOGE) ikinci oldu. İştirakçilerin yaklaşık %30’u Ethereum (ETH) aldıklarını söylüyorlar.

Yatırım için borç para alanların %23’ünden biraz azı, fiyatlarının düşmesi nedeniyle yaptıklarını söyledi. Yatırımcıların yaklaşık %15’i altcoin’leri uzun vadeli güzel bir yatırım olarak nitelendiriyor. Ayrıyeten, %17’si kripto fiyatlarının “tarihsel olarak düşük” olduğunu söyledi.

Katılımcıların dikkate bedel bir yüzdesi (%18,5), kredi kartı şirketleri yahut bankaları tarafından %0 promosyon faiz oranı teklif edildiğinden kripto para satın almak için borç aldıklarını söyledi.

Ancak, kumar oynayan herkes kazanmaz

Kripto para yatırımı yapmak için borç para alanların yaklaşık %60’ı para kaybetti. Ayrıyeten üçte birinden fazlası 1.000 yahut daha az kaybetti. %6’sı 50.000 ila 100.000 dolar ortasında kaybettiklerini ve %5.5’i 100.000’den fazla kaybettiklerini söylüyor. Ödünç alınan parayla kripto para ünitelerine yatırım yapmak da değerli karlar manasına gelmez. Çoğunluk yahut %27’si yalnızca 1.000 dolara kadar yarar sağladı. Sırf %7.5’i 1.000 ila 5.000$ ortasında yarar elde etti.

Kriptokoin.com tahlillerinde yer verdiğimiz üzere, Bitcoin şu anda 20.000 doların çabucak altında süreç görüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yatırımcılar Kredi Çekip, Bu Altcoin’lerden Alıyor! 2022

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

error: İçerik Korunmaktadır !!
Bizi Takip Edin